Za sve usluge u svim gradovima pozovite: 066/911-2-911 Obezbedjujemo povratne ture prevoznicima

Saveti za transport klavira

Napisao Ivan Spasojevic / 09/03/2015 / Saveti / 1 Comment

Postoji više faktora koji zajedno određuju cenu transporta klavira, ili bilo kog drugog predmeta.
Najbitni su: Težina tereta (u ovom slučaju klavira), zatim sprat na koji se teret isporučuje i naravno udaljenost na kojoj se sam prevoz obavlja.

Korisni saveti:
  • Kada kupujete klavir, vodite računa da uzmete precizne mere Vašeg stana, kao i dimenzije hodnika, liftova i svih tesnih prolaza kuda je neophodno da predmet prođe.
  • Klavir je instrument koji je izuzetno osetljiv na klimatske promene, s toga bi najbolje bilo da bude smešten u prostoriji koja nije podložna čestim promenama temperature.
  • Klavir ne bi trebalo da stoji ispod prozora, u blizini radijatora ili bilo kog drugog grejnog tela. Takođe vlaga u prostoriji gde se ovaj instrument nalazi ne bi smela da prelazi 60%, ni da bude Manja od 40%.
  • Kada birate agenciju kojoj ćete poveriti transport dragocenog predmeta, budite veoma pažljivi i ne dozvolite da vas privuče povoljna cena. Ono što najmanje želite jeste da izložite Vaš instrument nestručnom rukovanju i neprilagođenim vozilima za transport ovog tipa.

Komentari

1 Komentar

  • Petar Petrović
    01/04/2015 u 09:24

    Za selidbe klavira bitna je tehnika, a ne sirova snaga. Dokaz je čuveni Ostoja koji je i u sedmoj deceniji do pred samu smrt radio prevoz i selidbe klavira.

Postavite vaš komentar

Vaš email nikada neće biti objavljen ili deljen. Obavezna polja su obeležena *

Deljenja