Za sve usluge u svim gradovima pozovite: 066/911-2-911 Obezbedjujemo povratne ture prevoznicima

3 esencijalna marketinška saveta agencijama za selidbe

Napisao administrator / 22/07/2015 / Saveti / 0 Comments

Sa 85 % potrošača koji vrše internet pretragu lokalnih preduzeća, istaći se i biti pronađen na internetu postaje važnije nego ikada. Međutim, kako biti konkurentan bez neograničenih izvora i nepresušnog markentiškog budzeta?
Uz malo vremena i kreativnosti, možete skrenuti pažnju na vaše preduzeće, bez potrebe da opljačkate banku (ili trošenja svog vašeg slobodnog vremena na, marketinško skretanje pažnje).
U daljem tekstu, predstavljamo vam tri veoma efektivna i potpuno besplatna marketinška saveta za unapređenje i razvoj vaše agencije za selidbe.

Izgradite kredibilitet i poverenje kroz internet kritike

Prema navodima, 7 od 10 korisnika veruje kritikama koje pronađu na internetu koliko i sopstvenoj, ličnoj preporuci. Postarajte se da aktivno pratite kritike o vašoj kompaniji, shvatite povratne informacije ozbiljno i primenite ih u svom poslovanju.

Profesionalni saveti:

 • Nadahnite insprišuće kritike potrošača obavljajući neverovatano dobar posao.
 • Olakšajte korisnicima da vas ocene, tako što ćete učiniti proces ocenjivanja vaše usluge kratkim, jednostavnim i blagovremenim (dok je iskustvo sa vašom kompanijom još uvek sveže u njihovom pamćenju).
 • Nikada nemojte ocenjivati sami sebe ili vaše konkurente.
 • Ukoliko ipak dobijete negativnu kritiku, posmatrajte iz šire perspektive, ostanite profesionalni i odgovorite na nju, privatno ili javno (kada je to primereno).
 • Upamtite, nije poenta u tome šta ima da kaže jedna osoba, već u tome kako vi kao poslujuća kompanija reagujete i na koji način rešavate spornu situaciju.

Postarajte se da vas ima u internet oglasima kako bi vas lakše pronašli

Trudite se, da novi korisnici vaših usluga mogu jednostavno da vas pronađu na internetu optimizacijom vaših oglasa i naslova oglasa na internetu. Naslov je, jednostavno pominjanje vašeg poslovnog imena, zajedno sa podacima o kontaktu, adresi ili internet stranici.

Profesionalni saveti:

 • Počnite tako što ćete identifikovati u kojim oglasima se pojavljujete (a u kojima ne!); osiguravanjem doslednosti informacija ali i stalnim ažuriranjem podataka: poslovno ime, internet adresa, broj telefona, adresa i slično.
 • Postoje hiljade oglasnih stranica. Pitajte potencijalne kandidate i potrošače kako su vas pronašli i dajte prioritet vašem najboljem izvoru upućivanja (oglasnoj stranici na kojoj vas, najviše klijenata pronalazi).
 • Potražite gde se nalazi vaša konkurencija, gde možda i vi propuštate priliku da vas neko kontaktira.

Potvrđivanje(obnavljanje) i ažuriranje, vaših značajnih oglasa zahteva vreme, ali to je korisno utrošeno vreme. Ne samo da ćete biti dostupniji na internetu (na sve moguće različite načine na koje će vas potencijalni potrošači pronaći), već ćete se bolje rangirati prilikom lokalnih pretraživanja.

Pretvorite vaše kvalitete u odličan sadržaj

Marketing sadržaja je moćna taktika koja ima za cilj da istakne vaše poslovanje uspostavljanjem poverenja i autoriteta. Praktično, vi možete pretvoriti skoro svaki aspekt vašeg posla u sadržaj koji će ljudi deliti na internetu.
U daljem tekstu, predlažemo vam nekoliko sjajnih ideja da vaš tim, iskustvo i vaše potrošače pretvorite u fenomenalan sadržaj.

 • Napravite fotografije ili video zapise vašeg tima u obavljanju posla koji najbolje rade (na primer prenos klavira, kreveta, pakovanje posuđa i slično).
 • Napravite kratke biografije ili profile članova vašeg tima, tako da bi budući potencijalni potrošači imali osećaj da poznaju osobe koje će kročiti u njihov dom.
 • Razvite na svojoj internet stranici sekcije poput, ’’najčešće postavljana pitanja’’, ili postavite uputstva i savete za lakše selidbe.
 • Podelite neobične, diriljive priče o mušterijama vrednim spomena, ili zanimljivim predmetima sa koje ste prenosili.
 • Angažujte potrošače da izlože najvažnija pitanja i brige, a zatim ih uputite na vaš sadržaj.

Divne vesti! Nakon što kreirate sadržaj, možete ga objaviti gde god poželite! Prilagodite svrhu i preformulišite vaš sadržaj prema potrebama bloga, društvenih mreža, biltena i e-mail adresa.
Profesionalni saveti:

 • Ubacite dobre slike uz kvalitetan sadržaj.
 • Upotrebite relevante ključne reči (po prirodi), da omogućite bolje pozicioniranje vašeg sadržaja prilikom pretraživanja.

 

Komentari

Nema komentara

Postavite vaš komentar

Vaš email nikada neće biti objavljen ili deljen. Obavezna polja su obeležena *

Deljenja