Za sve usluge u svim gradovima pozovite: 066/911-2-911 Obezbedjujemo povratne ture prevoznicima

Zašto se moje vozilo pregreva?

Napisao administrator / 24/07/2015 / , / 0 Comments

Vozila mogu da pregrevaju zbog brojnih razloga, pri čemu su ti razlozi detektibilni i rešivi. Kako bismo vam pomogli da sprečite pregrevanje vašeg vozila, a u cilju da ga održavate bezbednim i potpuno ispravnim, sastavili smo listu najčešćih razloga koji dovode do pregrevanja vozila. Dok budete čitali ovaj tekst, molimo vas da imate na umu da će čak i najiskusniji vozači ( pri čemu mislimo na vozače koji znaju da rade sa motorima ) pozvati profesionalca ukoliko primete dva nepogrešiva znaka pregrevanja: curenje ispod haube ili neprijatan miris iz motora.

U redu, pa zašto se vaše vozilo pregreva? U ovom tekstu, razmatraćemo pet najčešćih razloga zbog kojih vaše vozilo može da pregreje.

Zapušen (neispravan) termostat: Zapušen termostat će blokirati rashladnu tečnost da dopre do vašeg motora što će prouzrokovati pregrevanje.

Curenje u vašem rashladnom sistemu: Curenje u vašem rashladnom sistemu sprečiće rashladnu tečnost da stigne do motora. Kada se ovakva situacija desi, često je slučaj da je izvor curenja na spojevima creva ili samim crevima, kazančetu ili saću hladnjaka i slično.

Neispravnost pumpe za rashladnu tečnost: Pumpa za rashladnu tečnost je najznačajniji sastavni deo sistema za hlađenje motora vozila, jer ona obezbeđuje cirkulaciju rashladne tečnosti kroz motor vašeg vozila. Vozilo koje nema ispravnu pumpu za rashladnu tečnost prokuvaće u roku od nekoliko minuta.

Zakrčen hladnjak: Hladnjak vašeg vozila predstavlja magnet za svu prljavštinu koja ukoliko se zanemari može prouzrokovati zakrčenje ili zapušavanje hladnjaka.

Neispravan ventilator: Ukoliko vaš ventilator ( a kod većine novijih vozila ventilator pokreće elektromotor ) ne počne da radi kada vaše vozilo dostigne odgovarajuću temperaturu, hitno ga zamenite. Često, razlog koji se krije iza neispravnosti ventilatora hladnjaka je neispravan prekidač ventilatora.

Najbolji način da sprečite pregrevanje vašeg vozila, je da unapred organizujete i zakažete redovno održavanje i kontrolne preglede vašeg vozila.

Ukoliko se profesionalno bavite transportom kao što su selidbe, kombi prevoz i slično, nemojte dozvoliti da izgubite klijente i dobijete loše kritike zbog lošeg održavanja vozila.

 

Komentari

Nema komentara

Postavite vaš komentar

Vaš email nikada neće biti objavljen ili deljen. Obavezna polja su obeležena *

Deljenja