Za sve usluge u svim gradovima pozovite: 066/911-2-911 Obezbedjujemo povratne ture prevoznicima

10 najčešćih opasnosti prilikom šlepovanja

Napisao administrator / 27/07/2015 / , , / 0 Comments

Kola se svakodnevno kvare iz najrazličitijih razloga. Mogli biste da imate problem sa kvarom na motoru ili ispražnjenim akumulatorom koji mora da se reši na licu mesta. Bez obzira na situaciju u kojoj se zadesite, ukoliko ne možete da startujte auto, biće vam potrebna pomoć profesionalne šlep službe. Takođe, morate imati u vidu brojne opasnosti koje se mogu desiti pri šlepovanju. U daljem tekstu sledi lista deset najčešćih opasnosti (rizičnih situacija) prilikom šlepovanja.

1. Sve što treba znati o gumama

Ispumpane gume predstavljaju veliki problem koji se mora odmah rešiti. Popravite sve ispumpane gume pre nego što ih podignete na kamion sa ravnom platformom. Gume moraju biti zamenjene pre nego što se počne sa utovarom kako bi se sprečilo prevrtanje kola usled nestabilnosti. Kao dodatnu, preventivnu meru bezbednosti, možete da prekontrolišite svaku gumu na kamionu meračem za pritisak guma.

2. Nemarnost prilikom šlepovanja

Ni pod kojim okolnostima ne bi smelo da se desi da članovi tima za šlepovanje stoje sa strane kamiona prilikom šlepovanja. Jedno naglo, neočekivano skretanje moglo bi da se pretvori u veliku tragediju za sve, posebno za članove šlep tima koji se voze sa strane kamiona i pridržavaju za kola koja se šlepuju. Uvek se vozite unutar kabine kamiona sa zaključanim vratima.

3. Oprema za prvu pomoć

Trebalo bi da ste svesni da u kamionu uvek morate da imate opremu za prvu pomoć, bez potrebe da se to posebno naglašava. Svaka agencija koja pruža profesionalnu uslugu vuče kola, mora imati kompletan set za prvu pomoć sa svom potrebnom opremom u dovoljnim zalihama, skladištenu i spremnu za upotrebu. Najosnovnije stvari koje bi trebalo da uvek imate spremne u kamionu su: baterijska lampa, crveni fluorescentni trougao, komplet alata i rezervne gume. Budite spremni za svaku vrstu situacije koja vas zadesi.

4. Oštra skretanja

Usporite prilikom spuštanja niz okomite (strme ) nizbrdice ili prilikom skretanja u oštrim krivinama. Ukoliko ne vodite računa, ne samo da možete ozbiljno da oštetite osovinu i šasiju kamiona, već možete i da u potpunosti izgubite kontrolu nad kamionom i prouzrokujete njegovo prevrtanje, stoga budite oprezni.

5. Problemi u vezi sa vidljivošću

Prilikom loših vremenskih uslova i kada padne mrak (noću), vidljivost na putu je značajno smanjena. Svaki put kada ste u takvim situacijama, obavezno uključite prednja svetla i obratite više pažnje, nego inače, na znakove pored puta. Dodatno, usporite i zbog bezbednosti pešaka.

6. Vozilo nepodobno za šlepovanje

Nikada ne pokušavajte da povežete velika vozila sa modernim terenskim ili putničkim vozilima. Kuke za vuču nisu pogodne za sve vrste vozila. Vaše vozilo mora da zadovolji sve neophodne kriterijume, da biste mogli da ga koristite za vuču prikolica.

7. Zanošenje vozila

Stabilizujte tovar koji prevozite tako što ćete voziti sporijim tempom uz poštovanje zakonski propisanih ograničenja brzine kretanja vozila pod teretom, kako biste izbegli zanošenje kamiona. Zanošenje predstavlja veliku opasnost i može dovesti do prevrtanja kamiona, zato morate uvek biti svesni brzine do koje ste stigli ubrzavanjem vozila.

8. Odgovarajuća oprema

Proverite vaš ’Priručnik’, da biste bili sigurni da ste se obezbedili adekvatnom opremom, kao i da biste utvrdili da li vaše vozilo ima adekvatan kapacitet nosivosti za bezbedno transportovanje tereta koji vuče.

9. Ne žurite

Poprilično je očigledno o čemu je reč. Držite dovoljnu distancu od vozila ispred vas, kako biste u bilo kom trenutku mogli da pravovremeno zakočite.

10. Korišćenje kočnica

Još jednom, kočite kada je to potrebno i usporite brzinu pred skretanje u oštre krivine.

Komentari

Nema komentara

Postavite vaš komentar

Vaš email nikada neće biti objavljen ili deljen. Obavezna polja su obeležena *

Deljenja