Za sve usluge u svim gradovima pozovite: 066/911-2-911 Obezbedjujemo povratne ture prevoznicima

10 pitanja koja treba da postavite kompaniji za selidbe

Napisao administrator / 21/07/2015 / , , , / 0 Comments

Kada kontaktirate kompaniju za selidbe povodom vaše predstojeće selidbe, morate da budete pripremljeni. Da bi ste bili sigurni da ste izabrali pravu agenciju i da će proces selidbe proteći u najboljem redu, predlažemo vam da im postavite narednih nekoliko značajnih pitanja.

1. Adresa, broj telefona i web adresa agencije za selidbu? Koja sve ovlašćenja poseduje vaša kompanija, koje dozvole ima i koji je broj vaše licence?

Radi vaše sigurnosti, sajt www.prevoznici.com obezbeđuje ove informacije o agencijama za selidbe, ali ipak je vredno truda da izvršite duplu proveru, kako biste potvrdili ispravnost svih informacija koje ste dobili.
Pregledajte ostale komentare postavljene od strane klijenata koji su koristili usluge te kompanije za selidbu, kao i web adresu ukoliko su je obezbedili. Uverite se da se adresa, broj telefona i ime kompanije podudaraju sa onima koje navode u dokumentaciji.

2. Da li ta kompanija za selidbe zaključuje i podugovore sa drugim kompanijama?

Od esencijalne je važnosti da znate koje agencije sele vašu imovinu. Pojedine agencije sa selidbu angažuju druge agencije da im pomažu. Obavezno proverite informacije o dozvoli za rad svih kompanija koje učestvuju u selidbi vašeg pokućstva. Jedno od najboljih rešenja za pronalaženje radnika za selidbu je omladinska zadruga, jer na taj način dobijate proverene i pouzdane radnike.

3. Kojom metodom se koristite prilikom određivanja cene za vaše usluge?

Različite agencije za selidbu se koriste različitim metodama prilikom preocene cene za svoje usluge. Pojedine agencije zahtevaju da procenu vaše imovine vrše na licu mesta, kako bi ponudili adekvatnu cenu za svoje usluge. Prilikom velikih selidbi (velika količina tovara), ili selidbi na velike udaljenosti, mi vam iskreno preporučujemo da se procena vrši u vašem domu, jer će se tako postići najrealnija ponuda. Ukoliko kompanije pošalju tim za procenjivanje u vaš dom, postarajte da ih obavestite o predmetima koje nećete seliti u vaš novi dom, kao i o svim predmetima koji su neuobičajeno glomazni i teški.
Kada prelazite preko državnih granica, budite oprezni prilikom ponuda koje dobijate od agencija koje ne prave procene na licu mesta. Takođe, ukoliko neka ponuđena cena zvuči previše dobro da bi bila istinita, verovatno onda to i jeste.

4. Koje su vam tarife i koji još naknadni troškovi postoje?

Raspitajte se o osnovnim tarifnim opcijama kompanije za selidbu koju želite da angažujete. Za kraće distance verovatno ćete plaćati po satu. Prilikom selidba na duže distance, tarifa će se verovatno zasnivati na ukupnoj težini tovara i pređenoj kilometraži.
Raspitajte se o postojanju bilo kakvih dodatnih troškova. Dodatni troškovi se najčešće plaćaju za prenos stvari uz i niz stepenice, pakovanje materijala ili predmete koji premašuju predviđenu veličinu.

5. Koje vrste usluga pakovanja imate u ponudi? Koje mere preduzimate da biste zaštitili moje predmete prilikom transporta?

Kompanije za seldbe imaju uobičajenu praksu da nude usluge kompletnog ili delimičnog pakovanja. Trebalo bi da koriste podoban materijal za pakovanje, uključujući kutije odgovarajuće veličine, zaštitne omotače za lomljive stvari i prekrivače ili plastične omotače za nameštaj.

6. Kakvu vrstu osiguranja imate u ponudi?

Pitajte vašeg agenta da sa njim pregledate sve opcije osiguranja koje imaju u ponudi. Postoje dva tipa osiguranja koja agencije sa selidbu uobičajeno nude.
Delimično pokriće vrednosti robe – Osiguranje koje pokriva deo vrednosti oštećene robe, oko 70 dinara po 0.45 kg. To je standardno osiguranje koje je uključeno u cenu usluge transporta.
Puno pokriće vrednosti robe – Osiguranje koje pokriva nadoknadu pune vrednosti oštećenog predmeta i koja se formira na osnovu procene vrednosti robe potrošača koja se transportuju.
Neće vam biti potrebno dodatno osiguranje ukoliko osiguranje vašeg stanodavca pokriva troškove oštećenja, koji mogu nastati tokom selidbe.

7. Da li možete da me uputite u vaš program rešavanja spornih situacija?

Svaka kompanija za selidbe ima svoj program rešavanja spornih pitanja. Bolje je da se informišete unapred, nego da se naknadno upoznajete sa programom koji kompanija ima u ponudi, tako da znate šta vas očekuje ukoliko nešto krene pogrešnim tokom.
Postarajte se da se dobro upoznate sa procedurom koja se primenjuje u slučaju da vam izgube, pokvare ili nanesu neka druga oštećenja na predmetima tokom transporta.

8. Za koliko vremena će biti isporučena roba?

Procenite približno vreme koje je potrebno agenciji da vam dostavi vašu imovinu. Morate se uveriti da će oni dostavljati robu u vremenskom okviru koji ste vi rasporedili.

9. Na koji način mogu da stupim u kontakt sa vama tokom selidbe?

Od izuzetne je važnosti da budete u mogućnosti da stupite u kontakt sa vašim agentom za selidbu pre, tokom i posle transporta. Nabavite broj telefona ili mejl osobe sa kojom ćete biti u kontaktu.
Stupite u kontakt sa vašim agentom dan pre selidbe, putem mejla ili telefona, kako biste se uverili da ste dobili odgovarajući kontakt.

10. Da li biste mogli da mi pošaljete neke preporuke koje ste dobili?

Ništa ne govori glasnije od dobre preporuke zadovoljnih klijenata, a najbolje preporuke su od klijenta koji ponovo koriste usluge iste kompanije. Tražite vaše agenciji za selidbe da vam pošalju preporuke tri poslednja klijenta koja su koristila njihove usluge.

 

Skupljajte informacije i pišite beleške o svim agecijama za selidbe sa kojima ste stupili u kontakt. Uverite se da ste dobili sve odgovore na vaša pitanja. Ukoliko imate osećaj da je vaš agent dvosmislen, kulturno završite razgovor i nastavite da tražite dalje. Proces selidbe je stresan i iz tih razloga vi treba da izaberete kompaniju sa kojom ćete imati prijatnu saradnju.

 

 

Komentari

Nema komentara

Postavite vaš komentar

Vaš email nikada neće biti objavljen ili deljen. Obavezna polja su obeležena *

Deljenja