Za sve usluge u svim gradovima pozovite: 066/911-2-911 Obezbedjujemo povratne ture prevoznicima

9 načina da se rešite stresa na dan selidbe

Napisao administrator / 20/07/2015 / , , / 0 Comments

Dan selidbe: sve ste savršeno isplanirali, svi vaši zadaci su potpuni i spremni ste sa spiskom u rukama.
Međutim, kombi za transport kasni i to u potpunosti menja vaš precizno isplaniran raspored. Panika se useljava u vaš dobro postavljen temelj, i njegove prve pukotine počinju da se naziru. Najidealnije bi bilo , kada biste mogli da upakujete, sav vaš nadolazeći stres i prosto ga ugurate u kamion za selidbu—kada se on konačno pojavi.
Nemojte dozvoliti, da se vaš dan selidbe, pretvori u haos. Vi ste samo jedna odgovorna osoba u organizovanju selidbe. Vaša familija, prijatelji, pomagači pa čak i profesionalni radnici za selidbu, svoje ponašanje formiraće u odnosu na energiju koju ćete vi emitovati. Stoga, vi imate moć da utičete na atmosferu koja će vladati tog dana.
Organizacija i planiranje , pomažu u kontroli stresa. Međutim, kako se izboriti, sa nepredvidivim i neizbežnim izazovima na dan selidbe, predstavlja nešto potpuno drugačije.
Kako biste doživeli prijatnije iskustvo, na svoj dan selidbe, predlažemo vam da primenite ovih deset saveta:

1. Prihvatite da ne postoji selidba bez stresa.

Međutim, stres se može ograničiti. Budite spremni na situacije, koje će se isprečiti u ostvarivanju vašeg plana i verujte u vašu sposobnost pronalaženja, rešenja u takvim situacijama.

2. Postavite sebi realne ciljeve.

Ne postoji ništa gore po vaše mentalno stanje od osećaja da kasnite, i da nećete ostvariti ciljeve, koje ste sami sebi zadali na početku. Nemojte biti prestrogi prema sebi i borite se sa neizbežnim udarcima.

3. Izađite napolje, častite sebe ručkom ili naručite hranu za poneti.

Pauza, u ovako stresnim situacijama, pružiće vama i vašoj porodici neophodan predah. To će vam pomoći da povratite mentalnu stabilnost i sprečite da glad utiče na vaše raspoloženje.

4. Prilikom raspakivanja, počnite od kupatila a zatim pređite na sobe za spavanje.

Nemojte očekivati da ćete završiti sa raspakivanjem za jedan dan, ali bi prvo trebali da završite raspakivanje najpotrebnijih stvari.

5. Održavajte pomagače i radnike agencije za selidbe srećnim.

Obezbedite, dovoljno hladnih napitaka, za sve. Pažljivo organizujte, pauze za članove porodice i prijatelje, na svakih nekoliko sati.

6. Zbrinite decu i kućne ljubimce.

Obratite pažnju, da vam deca i kućni ljubimci, budu zbrinuti tokom selidbe, bez obzira da li se nalaze na drugoj lokaciji ili u kući. Najbolje, bi bilo da kućne ljubimce sklonite sa puta tokom tog dana, a decu da ukjučite u proces selidbe.

7. Budite drugima primer.

Ukoliko, počnete da se osećate depresivno ili počnete da gubite strpljenje, napravite pauzu i uzmite kratak odmor. Vaš stav, koji zauzmete na duge staze će uticati I na pozitivan stav ostalih.

8. Bez slavlja na dan selidbe

Nemojte organizovati žurke, ili bilo koja druga društvena okupljanja dan i/ili noć, pre selidbe.

9. Dobro se naspavajte veče pred selidbu.

Biće Vam potrebno dosta snage kako biste izgurali sutrašnji dan.

Komentari

Nema komentara

Postavite vaš komentar

Vaš email nikada neće biti objavljen ili deljen. Obavezna polja su obeležena *

Deljenja